SummerLabb presents: ‘The Green Line to the Future’ in Rotterdam

Een auto op waterstof? Plaatsnemen in een echt Rotterdams riool? Wonen in een circulair huis? Tijdens de 41ste editie van de Wereldhavendagen Rotterdam worden deze onderwerpen zichtbaar op The Green Line to the Future. Van 7 t/m 9 september is SummerLabb aanwezig langs de kade bij de Rijnhaven op de Wilhelminapier. 

Energize
Rotterdam is de grootste haven van Europa, maar ook hard op weg om de schoonste haven ter wereld te worden. De stad wil hierbinnen een voortrekkersrol vervullen in de transitie naar schone energie. Tijdens het evenement staan dan ook de talloze voorbeelden van verduurzaming uit de haven centraal.

Om de zichtbaarheid van onze partners te vergroten en passend bij het thema Energize geven we dit jaar op meerdere plekken de energietransitie een belangrijke stem. We ontwikkelen een ‘Green Line to the Future’ waar diverse partners van SummerLabb hun verhaal vertellen. Tijdens SAIL Den Helder, vorig jaar, waren we aanwezig met een eerdere versie van de Green Line, dit jaar organiseren we de ‘2.0’.

De groene lijn start bij het plein voor het KPN-gebouw waar een grote toren aanwezig is. Het publiek wordt vervolgens langs het Luxor Theater meegenomen naar de kade aan de Rijnhaven. Langs de kade zijn opstellingen aanwezig van SummerLabb, te herkennen aan de groene bomen en bordjes langs de kant. Partners die dit jaar betrokken zijn bij The Green Line to the Future: Gemeente Rotterdam, TU/Eindhoven, GreenPad, EBN, Gasunie, Shell, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, VisNed, Modified Materials, TLN, Van Kaam, Superette en Wattsun.

The Green Line to the Future eindigt in een grote tent voor Hotel New York. Hier zal de grote SummerLabb Quiz gespeeld worden in de vorm van een interactief spel. Daarnaast zal hier de gekozen ‘Burgemeester van Jouw Noordzee‘ aanwezig zijn. Voor bezoekers is het daarnaast mogelijk na afloop van de SummerLabb Quiz in gesprek te gaan met de experts van de Noordzee. Door plaats te nemen aan de zogezegde ‘Noordzee-tafels’ worden onderwerpen als Wind op Zee, Zonne-Energie, Waterstof, Restwarmte, Natuur, Geothermie, Vrachtvervoer en Visserij met bezoekers besproken.

Ontdek, proef, hoor en ruik de toekomst langs de Green Line! De Wereldhavendagen is gratis te bezoeken op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september van 10.00 uur – 18.00 uur.

Alvast in de stemming komen? Kijk dan onderstaand filmpje.