Wereldhavendagen 2019 – Even voorstellen: Nexstep

Ook dit jaar staan we weer op de Wereldhavendagen in Rotterdam! Samen met onze partners brengt SummerLabb duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek, dit jaar vanaf de Kop van Zuid! Welke onderwerpen kun je verwachten? Mobiliteit, duurzaam bouwen met schimmels, de Nederlandse ondergrond en alles over de Noordzee!

Mogen we jullie voorstellen aan Nexstep!

Het nationale platform voor hergebruik en ontmanteling, Nexstep, is opgericht als een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse olie-en gasindustrie (vertegenwoordigd door Nogepa) en de Nederlandse staat (vertegenwoordigd door EBN). Nexstep coördineert, faciliteert en versnelt de agenda voor hergebruik en ontmanteling van olie- en gasinfrastructuur in Nederland. In de afgelopen decennia is, zowel op land als op zee, een omvangrijk olie- en gasnetwerk opgebouwd, bestaande uit putten, platforms en pijpleidingen. Nu een deel van de velden het einde van hun economische levensduur bereikt, dient deze infrastructuur opgeruimd te worden. Dit betekent voor Nederland een ontmantelingsopgave van 7 miljard euro, waaraan de staat als mede-eigenaar van de infrastructuur meebetaalt. Nexstep streeft ernaar de kosten van ontmanteling met 30% te verlagen (van 7 miljard naar circa 5 miljard). Voorwaarde blijft dat de ontmanteling op een veilige manier gebeurt en de milieubelangen worden gewaarborgd.

Nexstep staat op de Wereldhavendagen met een hijsoog van wel 5ton!! Kom kijken en grijp naar je eigen haak!

Ben je in de buurt van Rotterdam? Kom dan langs op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 september! SummerLabb is elke dag open van 10.00 uur tot 18:00 uur. Voor kinderen ligt er een speurtocht klaar. Locatie: De Monchyplein – naast het Nieuwe Luxor Theater.