Wereldhavendagen 2019 – Even voorstellen: NIOO.KNAW

Ook dit jaar staan we weer op de Wereldhavendagen in Rotterdam! Samen met onze partners brengt SummerLabb duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek, dit jaar vanaf de Kop van Zuid! Welke onderwerpen kun je verwachten? Mobiliteit, duurzaam bouwen met schimmels, de Nederlandse ondergrond en alles over de Noordzee!

Mogen we jullie voorstellen aan NIOO.KNAW!

Hoe ziet de natuur van de toekomst eruit? We horen van alles over klimaatverandering, microplastics en problemen met bestrijdingsmiddelen. Wat heeft dat extremere weer voor gevolgen bijvoorbeeld. Hoe loopt het af met die steeds maar dalende biodiversiteit? En hoe kunnen we onze gewassen wel op een natuurvriendelijke manier beschermen? Dieren, planten, schimmels en bacteriën leven samen en werken samen. En dat al vele miljoenen jaren. De mens kan die kennis gebruiken voor de natuur van de 21e eeuw. Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) onderzoekt hoe de natuur werkt. En met die natuurkennis kun je oplossingen vinden voor de natuur van de toekomst, en de mensen van de toekomst.

Wil je weten hoe de natuur werkt en verandert? Kom langs en kijk of jij zou overleven. En ontdek ook wat we nu al kunnen doen voor de natuur van de toekomst!

Ben je in de buurt van Rotterdam? Kom dan langs op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 september! SummerLabb is elke dag open van 10.00 uur tot 18:00 uur. Voor kinderen ligt er een speurtocht klaar. Locatie: De Monchyplein – naast het Nieuwe Luxor Theater.