Wereldhavendagen 2019 – Even voorstellen: Shell

Ook dit jaar staan we weer op de Wereldhavendagen in Rotterdam! Samen met onze partners brengt SummerLabb duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek, dit jaar vanaf de Kop van Zuid! Welke onderwerpen kun je verwachten? Mobiliteit, duurzaam bouwen met schimmels, de Nederlandse ondergrond en alles over de Noordzee!

Mogen we jullie voorstellen aan Shell in samenwerking met Staatsbosbeheer!

De uitdaging is om te voorzien in de wereldwijd groeiende vraag naar energie en tegelijkertijd minder CO₂ uit te stoten. Shell wil actief bijdragen aan de versnelling van de Nederlandse transitie naar duurzame energie. Dit doen we op verschillende manieren. Zo investeren we met Shell Recharge in snellaadpalen voor elektrische auto’s, die stroom afgeven die is opgewekt uit Nederlandse wind. Ook starten we dit jaar met de bouw van de eerste Shell-waterstofstations in Nederland.

Om klimaatverandering tegen te gaan moet CO₂-uitstoot zoveel mogelijk worden voorkomen. Hoewel het aantal stekkerauto’s al jaren toeneemt, is het nog maar een fractie van het totale Nederlandse wagenpark. Uitstoot die niet of moeilijk verminderd kan worden, kunnen we op een andere manier compenseren. CO₂-compensatie vindt plaats door de bescherming van bos en het planten van bomen via internationale, gecertificeerde CO₂-compensatieprojecten.

Wat doen we in Nederland? Staatsbosbeheer en Shell bundelen hun krachten voor gezondere en groenere bossen in Nederland. Samen planten zij in 12 jaar tijd vijf miljoen bomen. Vraag je je weleens af hoeveel tankbeurten een gemiddelde boom compenseert? Wil jij een autootje op zout water laten rijden? Kom kijken in de dome tijdens de Wereldhavendagen!

Ben je in de buurt van Rotterdam? Kom dan langs op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 september! SummerLabb is elke dag open van 10.00 uur tot 18:00 uur. Voor kinderen ligt er een speurtocht klaar. Locatie: De Monchyplein – naast het Nieuwe Luxor Theater.