Wereldhavendagen 2019 – Even voorstellen: FROM PEA to TEA

Ook dit jaar staan we weer op de Wereldhavendagen in Rotterdam! Samen met onze partners brengt SummerLabb duurzaamheid, innovatie en wetenschap op een verrassende manier naar het publiek, dit jaar vanaf de Kop van Zuid! Welke onderwerpen kun je verwachten? Mobiliteit, duurzaam bouwen met schimmels, de Nederlandse ondergrond en alles over de Noordzee!

Mogen we jullie voorstellen aan FROM PEE to TEA!

Wereldwijd is de toegang tot schoon drinkwater en hygiënische sanitaire voorzieningen een groot probleem. Water is schaars. Huishoudelijk afvalwater zorgt op vele plaatsen ter wereld voor vervuiling van (grond)water. Nijhuis Industries heeft in samenwerking met SEMiLLA Sanitation een concept ontwikkeld op basis van ESA ruimtevaart techniek, waarmee een circulaire oplossing (closed loop) wordt geboden. Toiletten, infrastructuur (vast en mobiel), drinkwater units, afvalwater units en teeltsystemen voor groenteproductie. Bouwstenen voor een circulair systeem.

Het voorziet in een verdienmodel waarbij de belanghebbenden en de lokale bevolking letterlijk en figuurlijk de voordelen van het systeem hebben; drinkwater, hygiëne, groente & fruit en economische groei.

Tijdens de Wereldhavendagen laten wij ons concept FROM PEE to TEA zien, waarbij wij urine omzetten tot schoon water en plantmeststoffen. Geen afval, maar grondstof, een voorbeeld van circulaire economie.

Ben je in de buurt van Rotterdam? Kom dan langs op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 september! SummerLabb is elke dag open van 10.00 uur tot 18:00 uur. Voor kinderen ligt er een speurtocht klaar. Locatie: De Monchyplein – naast het Nieuwe Luxor Theater.