SummerLabb zocht het voor je uit: deze docu’s wil je zien

Foto van The Next Black

Een film kijken en tegelijkertijd geïnspireerd worden? Met dit lijstje documentaires moet dat zeker lukken. Na het kijken ga je wel even nadenken.

Foto WASTED Food documentaire WASTED! The Story Of Foodwaste
De nieuwe documentaire van Anthony Bourdain onderzoekt de omvang van het voedselafval problem, wereldwijd. Bekende chefs vertellen en voedseldeskundigen denk na over mogelijke oplossingen.

Foto van Minimalism docu

Minimalism: A Documentary About the Important Things (Netflix)
In de documentaire Minimalism staat ‘minder is meer’ centraal. Families, ondernemers, journalisten en onderzoekers, ze worden allemaal geinterviewd over hun kijk op de belangrijkste dingen in het leven.

Foto van Blue Planet Blue Planet II (BBC)
Deze konden we natuurlijk niet weglaten: Blue Planet II. De BBC heeft veel uit te kast getrokken voor deze fantastische natuurdocumentaire rondom de wereldoceanen. Het kostte de makers ruim vier jaar omte maken, maar het is gelukt. Prachtige beelden en presentaties van Sir David Attenborough.

Foto van The Next Black

The Next Black: A film about the Future of Clothing
Mooie documentaire over de toekomst van kleding (en de kledingindustrie). Inmiddels is de film bijna vier jaar oud, maar dat maakt het niet minder interessant. In The Next Black wordt het belang van technologie uitgelegd en ondersteund door merken als Adidas, Patagonia en Studio XO.