Klimaatexpeditie in Egypte

In de eerste week van mei gaat SummerLabb naar Marsa Alam, Egypte, om onderzoek te doen naar het koraal, ecosystemen en biodiversiteit. Samen met de winnares van de quiz op Beurs Duikvaker, Nataschja Joos, brengt het SummerLabb team een bezoek aan HEPCA: de Hurghada Environmental Protection and Conservation Association.

De prijs is aangeboden door Diving World en Emperor Divers tijdens Beurs Duikvaker 2018. Luke Atkinson van Emperor Divers: “We’re looking forward to welcoming the SummerLabb team to sunny Egypt, where they can see the beauty of the Red Sea firsthand.”

Tijdens deze week neemt HEPCA het SummerLabb team mee naar verschillende locaties aan de Rode Zee, het onderzoeksgebied van HEPCA. Jan Douwe Kroeske, initiatiefnemer van SummerLabb over de expeditie: “Ik kijk uit naar mijn terugkeer naar Egypte, het wordt mijn tweede keer. Nog veel interessanter wordt het omdat we kunnen uitkijken naar een samenwerking met HEPCA. Hun milieuaanpak, hun manier om awareness te creëren bij de duiker. Wij gaan deze expeditie vastleggen in verschillende films, om zo te laten zien wat wij Nederlanders kunnen leren van de Egyptenaren.

Ook Nataschja Joos, winnares van de duikreis is erg enthousiast. “Deze klimaatexpeditie zal me vast ook meer inzichten geven over de huidige situatie in de Rode zee. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat er lokaal gedaan wordt om de natuur onder water te beschermen of te behouden en hoe ik daar wellicht als duiker en als mens mijn steentje aan kan bijdragen.”

De documentaires zijn vanaf half mei wekelijks te zien op het SummerLabb platform.