Over SummerLabb

SummerLabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske, brengt duurzaamheid en innovatie naar een breed publiek. 

 SummerLabb kent verschillende producties, zoals 

–       SummerLabb Live op festivals en evenementen
–       Inhoudelijke SummerLabb Cafés
–       SummerLabb EnergieQuiz
–       Hiernaast is SummerLabb 24/7 aanwezig via haar eigen platform www.summerlabb.nl.

 SummerLabb bestaat inmiddels 10 jaar en werkt nauw samen met partners vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, multinationals en start-ups.

Het ontstaan
In 2008 vroeg de wetenschap Jan Douwe Kroeske, bekend van o.a. televisieprogramma’s Jules Unlimited en 12 Steden 13 Ongelukken, hoe zij wetenschap, innovatie en duurzaamheid op een laagdrempelige manier konden overbrengen naar een groot publiek. Zijn visie hierop was om daadwerkelijk naar dit publiek toe te gaan.

Anno 2019
Om het publiek daadwerkelijk persoonlijk te betrekken binnen de diverse thema’s, reist SummerLabb langs verschillende grote publieksevenementen. Hier vertellen de partners van SummerLabb over hun visie op de toekomst. Dit doen zij middels mooie voorbeelden uit de praktijk, bestaande producten en interactieve opstellingen.

De afgelopen jaren hebben wij op diverse events tienduizenden mensen bereikt. Afgelopen zomer vertelden we bijvoorbeeld het verhaal ‘The Green Line to the Future’ aan het publiek van Wereldhavendagen Rotterdam en het jaar daarvoor in Sail Den Helder. Maar denk ook aan evenementen als Parkpop, Eurosonic Noorderslag en Volvo Ocean Race. Naast het bereiken van publiek zijn er al diverse samenwerkingen en uitwisselingen ontstaan tussen de partners van SummerLabb.