Over SummerLabb

 SummerLabb brengt wetenschap, duurzaamheid en innovatie naar een breed publiek middels verschillende producties:  

–       SummerLabb Live op festivals en evenementen
–       Inhoudelijke SummerLabb Cafés
–       SummerLabb EnergieQuiz
–       Hiernaast is SummerLabb 24/7 aanwezig via haar eigen platform www.summerlabb.nl.

 SummerLabb bestaat inmiddels 10 jaar en werkt nauw samen met partners vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, multinationals en start-ups.

Het ontstaan
In 2008 vroeg de wetenschap Jan Douwe Kroeske, bekend van o.a. televisieprogramma’s Jules Unlimited en 12 Steden 13 Ongelukken, hoe zij wetenschap, innovatie en duurzaamheid op een laagdrempelige manier konden overbrengen naar een groot publiek. Zijn visie hierop was om daadwerkelijk naar dit publiek toe te gaan.

Anno 2020
Om het publiek daadwerkelijk persoonlijk te betrekken binnen de diverse thema’s, reist SummerLabb langs verschillende grote publieksevenementen en festivals. Hier vertellen de partners van SummerLabb over hun visie op de toekomst. Dit doen zij middels mooie voorbeelden uit de praktijk, lezingen en interactieve opstellingen.

De afgelopen jaren hebben wij op diverse events tienduizenden mensen bereikt. In de afgelopen tien jaar heeft SummerLabb o.a. samengewerkt met Lowlands, Parkpop, Eurosonic Noorderslag, SAIL, Volvo Ocean Race, Wereldhavendagen Rotterdam, Extrema Outdoor en Pukkelpop. Naast het bereiken van publiek zijn er al diverse samenwerkingen en uitwisselingen ontstaan tussen de partners van SummerLabb.