Programma SummerLabb tijdens Parkpop

Ook deze zomer reist SummerLabb weer naar verschillende festivals en publieksevenementen. Zo stonden we afgelopen week op Het Grootste Kennisfestival van Nederland en komend weekend strijken we neer op Parkpop in Den Haag.

Muziek en Energie 
Dit jaar besteed Parkpop aandacht aan één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan: de energietransitie. Op Parkpop brengt SummerLabb muziek en energie samen. Tijdens de EnergieQuiz wordt het publiek uitgedaagd om mee te doen en mee te denken over de toekomst van energie. De quizzen, die op zowel zaterdag als zondag gepland staan, worden op meerdere momenten gepresenteerd door de muzikanten die op Parkpop staan.

Burgemeester van Jouw Noordzee
Ook is SummerLabb aanwezig met de Burgemeester van Jouw Noordzee. Deze zomer gaan we op zoek naar een nieuwe toezichthouder voor dit gebied. Want wordt de Noordzee de nieuwe wildernis of het nieuwe industriegebied? SummerLabb zoekt het uit en gaat in gesprek met het festivalpubliek.

Groen Parkpop
Duurzaamheid staat hoog op de agenda van Parkpop. “Want, hoe duurzamer onze evenementen, hoe langer we er samen van kunnen genieten!” aldus directeur Guus Dutrieux. Onder het motto ‘Groen Parkpop’ is het streven om een volledig Groen Parkpop te realiseren in 2020. Jan Douwe Kroeske, initiatiefnemer van SummerLabb, ziet de toevoeging van duurzaamheid op een muziekfestival eveneens als een logische stap. “Dit is de reden waarom we ooit met SummerLabb zijn begonnen: het onderwerp duurzaamheid en transitie op een muziekevenement laten landen. Hierbij gaat het niet alleen om de dieselgeneratoren waar de organisatie mee te maken heeft, maar ook de gezondheid van het publiek en de schoonheid van de omgeving. Die moet groen zijn en groen blijven.”

Wil je meer weten over Parkpop? Lees dan hier het interview  met Guus Dutrieux en voor meer informatie over de Burgemeester van de Noordzee klik je hier.